SSCC-Labels genereren en printen vanuit de Cloud

Enterprise labeling

SSCC-labels genereren vanuit de cloud

Als u klanten u vragen om verzendeenheden (pallets) te voorzien van SSCC-labels dan kunt u gebruik maken van onze zogenaamde Software as a Service (SaaS) oplossing “Palletlabel”. Hiermee kunt u voldoen aan de eisen van uw klanten en de GS1 standaard.

Palletlabel genereert het juiste label in pdf-formaat met de unieke Serial Shipping Container Code (SSCC) en u kunt dit document afdrukken vanuit de online omgeving.

Kan dat niet sneller?

Labels printen vanuit de cloud

Als u labels print vanuit Palletlabel dan kan dat in verband met de beveiliging van uw browser helaas niet in één keer. U moet eerst het label openen, de printer selecteren en daarna kunt u het label afdrukken.

In veel gevallen is dit een prima oplossing maar soms moet het gewoon sneller. Denk hierbij aan hoog volume omgevingen of het direct aansturen van meerdere industriële printers.

Hybride oplossing

Voor deze omgevingen hebben wij een hybride oplossing ontwikkeld.

Deze oplossing combineert middels een API-koppeling de eenvoud van Palletlabel met de snelheid en flexibiliteit van One2Label Automation, onze on-premises label print oplossing.

API technologie

API staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot een systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

API call

Vanuit uw interne beveiligde netwerk doet u een API-call met hierin het SSCC-label verzoek. De API – de ontvanger, verwerkt uw bericht en zet dit door naar de SaaS-oplossing.

Labels genereren in de cloud

De SaaS-oplossing verwerkt de inhoud van uw bericht en verrijkt deze met de vereiste gegevens en slaat dit op in een centrale database. Daarnaast vertaalt de SaaS-oplossing uw bericht naar een bericht voor de on-premises oplossing One2Label Automation en stuurt dit bericht terug via de API.

Labels printen vanuit de cloud

Tijdens deze vertaling wordt ook de juiste lay-out bepaald voor de juiste klant. Dit bericht wordt aangeboden aan One2Label Automation die het verwerkt en direct één of meerdere printers aanstuurt op uw interne netwerk.

Voorbeeld vanuit de praktijk

Stel dat u vanuit drie vestigingen tegelijkertijd labels wil afdrukken op 10 industriële printers en dit voor meerdere klanten die ieder hun eigen label wensen en lay-out hebben.

De oplossing is simpel. U dient via de API uw label verzoek in en de rest gebeurt vanzelf.

De SaaS-oplossing verrijkt uw verzoek, kiest de juiste lay-out en deelt de SSCCs uit.

De API zorgt voor de communicatie en One2Label Automation zorgt ervoor dat het juiste SSCC-label razendsnel op de juiste printer wordt afgedrukt.

Labels overal beschikbaar

U kunt vanuit alle vestigingen, waar ook ter wereld, labels genereren en printen.

Mocht u een label opnieuw willen printen of willen inzien welke labels er gegenereerd zijn, er wordt altijd ook een kopie in de SaaS-omgeving bewaard.

U kunt deze oplossing vergelijken met een pintransactie.

Online, snel, veilig en betrouwbaar!

Voordelen van een API

Een aantal belangrijke voordelen van een API zijn: het maakt snel gestandaardiseerd en real-time data uitwisselen mogelijk, het verbetert processen, zorgt voor operationele efficiëntie en het verminderen van IT gerelateerde kosten.

Proefversie beschikbaar

Wilt u meer informatie en ervaren hoe het werkt? Probeer dan de SSCC-label API en One2Label Automation uit en ontdek de mogelijkheden. Vul het contactformulier in en wij sturen u alle informatie toe.

    Meer informatie

    Op de SSCC-label API pagina en de One2Label Automation pagina vindt u meer informatie over deze oplossingen.

    Wij zijn telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op het nummer +31 180 54 51 51 en per mail, info@t2s.nl.