Datakwaliteit Scan

Masterdata analyse

Datakwaliteit Scan

Wilt u aan de slag met datakwaliteit binnen uw organisatie? De datakwaliteit scan helpt u op weg.

Scan van uw gegevens

Om u op weg te helpen met datakwaliteit bieden wij u de Datakwaliteit Scan aan.

Tijdens deze scan voeren wij een audit uit van een huidige set aan master data. Dit kunnen bijvoorbeeld artikelgegevens en/of debiteuren en crediteuren gegevens zijn.

Deze analyse zal totaal maximaal 5 werkdagen omvatten en heeft een doorlooptijd van 2 weken.

Data analyse

Wij analyseren de huidige stamdata met als deliverable een datamanagement advies inclusief een plan van aanpak voor het beheren en opschonen van de data.

De scan start met 1 dag on-site met een van onze T2S dataspecialisten. Hij of zij zal kijken naar de huidige omgeving in het algemeen en naar bottlenecks, inrichting en het masterdata proces in het bijzonder.

Wij volgen hierbij ons bewezen 5-stappen plan voor datakwaliteit.

Wat houdt de datakwaliteit scan in?

Analyse van uw data

Concreet voeren wij onder meer de volgende werkzaamheden uit:

  • Gesprekken voeren met betrokken (technisch) personeel
  • Bekijken van het invoer- en beheerproces
  • Gegevensverzamelingen en de elementen daarbinnen die u wil optimaliseren analyseren
  • De controlemechanisme(s) en regels die van toepassing zijn bekijken
  • Inventarisatie IT-systeem omgeving en wensen en eisen nieuwe situatie

Vervolgens ontsluiten wij samen met u de gegevens set en starten wij met de analyse van de gegevens.

Wij maken het resultaat van de analyse zichtbaar aan u in de Data Kwaliteit Monitor.

De Data Kwaliteit Monitor: online dashboard voor het meten, beheren en optimaliseren van uw data.

Data Kwaliteit Monitor

Type 2 Solutions heeft veel ervaring met de optimalisatie van bedrijfsgegevens en biedt de tool om data te monitoren en te optimaliseren: de Datakwaliteit Monitor.

Het dashboard biedt dat soort inzicht dat het mogelijk maakt om de data kwaliteit te meten, verbeteren en te onderhouden. Ervaar het online Dashboard zelf om zelf te zien hoe het u kan helpen. 

T2S-Datakwaliteit Monitor

Datamanagement advies

Het resultaat

Het resultaat van de datakwaliteit scan is inzicht in de huidige kwaliteit van uw gegevens. Wij presenteren de resultaten van de analyse en u ontvangt een rapport waarin per categorie alle uitzonderingen die wij gevonden hebben opgenomen zijn. Daarnaast bieden we u een toekomst vast plan van aanpak voor het opschonen en het op peil houden van uw datakwaliteit.

Strategisch voordeel

Ons advies is erop gericht om u te laten zien dat een continue focus op datakwaliteit kan leiden tot een verhoging van uw resultaten en u een strategisch voordeel kan bieden.

Datakwaliteit scan bij Eichholtz

Eichholtz

Eichholtz is een van ’s werelds meest toonaangevende lifestyle bedrijven op het gebied van interieurdesign en sfeer. Met de gecombineerde ervaring van meer dan 150 vakbekwame medewerkers, een magazijn van 45.000 m² en een Grand Showroom van 4.500 m² heeft Eichholtz al meer dan 10.000 prestigieuze hotels, restaurants, clubs en winkels over de hele wereld ingericht.

Datakwaliteit 

“In het ERP liepen we tegen zoveel vervuiling aan. We zaten met de datakwaliteit. Na een datakwaliteit scan uitgevoerd door T2S wisten we zo gaan we het doen en we starten met customers,” vertelt Ruben Alebregtse CFO bij Eichholtz.

Eichholtz gebruikt nu dagelijks de Datakwaliteit Monitor om de kwaliteit van de customers, contacts en vendors data te monitoren, te beheren en gericht te optimaliseren.

Vraag een datakwaliteit scan aan

Ben u geïnteresseerd in een datakwaliteit scan voor uw organisaties? Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.

    Judith de Witte T2S