Datakwaliteit Management

Optimaliseer uw data in 5 stappen

Verbeter uw resultaten met Datakwaliteit

U bent verantwoordelijk voor de bedrijfsprocessen op uw afdeling. U moet weten wat er aan de hand is, echter u heeft meer gegevens dan u kan overzien. Totdat de gegevens schoon en beschikbaar zijn, blijven kritieke feiten en cijfers onbekend. Het omzetten van deze gegevens in informatie vereist speciale zorg en knowhow. 

De weg naar inzicht begint met het beheren van de kwaliteit van uw gegevens. Laat gegevens van lage kwaliteit u niet beletten vooruit te komen. Onze data specialisten helpen u bij elke stap op weg naar data kwaliteit. Deze kwaliteit vertaalt zich zichtbaar in uw resultaten.

Lees ons artikel met vijf tips voor het optimaliseren van datakwaliteit en ontmoet onze data specialisten.

  • Volledige, juiste, geschikte én actuele gegevens zijn van onschatbare waarde voor een gestroomlijnde operatie
  • Het optimaliseren en op peil houden van de datakwaliteit vereist een goed plan en discipline
  • Optimaliseer, monitor en beheer uw data met de specialisten en tools van T2S
  • Datakwaliteit geeft uw strategisch voordeel en verhoogt uw resultaten

Stappenplan: Optimaliseer uw datakwaliteit in vijf stappen

Over het beheren van datakwaliteit bestaat onder bedrijven behoorlijk wat onduidelijkheid, laat staan dat helder is hoe een onderneming het optimaliseren van datakwaliteit het beste kan aanpakken. Jack de Hamer, datamanagement specialist bij Type 2 Solutions, definieerde op basis van jarenlange ervaring de volgende vijf eenvoudige stappen die praktische hulp bieden bij het optimaliseren van datakwaliteit:

Stap 1. Bepaal de gegevensverzameling en de elementen daarbinnen die u wilt optimaliseren.

Stap 2. Bepaal per gegevenselement de regels die van toepassing zijn en automatiseer de controles.

Stap 3. Stel per gegevensverzameling één persoon aan die verantwoordelijk is voor de optimalisatie.

Stap 4. Controleer geautomatiseerd de gegevens op basis van de definitie en bewaar het resultaat.

Stap 5. Corrigeer de uitzonderingen en pas waar en wanneer nodig de scope en definitie aan.

Lees verder

Optimaliseer datakwaliteit in 5 stappen - Type 2 Solutions

Verbeter en meet continu de Datakwaliteit

Hoe werkt het optimalisatie proces?

Vanuit de datasource van de applicatie wordt de gegevensverzameling (stap 1) geëxtraheerd. Deze gegevens worden door de T2S Data Quality Monitor (stap 4) automatisch geanalyseerd op basis van de regels die volgen uit de definities (stap 2). De uitzonderingen op de regels worden gedetecteerd en gepresenteerd aan de data owner (stap 3). De data owner verzamelt de uitzonderingen en besluit op basis daarvan welke van onderstaande verbeter acties ondernomen moet worden.

  • Optimalisatie van de datakwaliteit door correctie van de uitzonderingen;
  • Optimalisatie of finetunen van de definities.

Door gebruik van dit proces wordt continu de datakwaliteit en het bestaande datakwaliteit optimalisatie proces verbeterd (stap 5).

Datakwaliteit T2S Type 2 Solutions

Manage uw Artikeldata

Als u artikelgegevens met e-commerce platforms en uw klanten wilt uitwisselen, moet uw master data op orde zijn. Bol.com, Amazon en retailers als Ahold, Superunie, Intergamma eisen dat u uw gegevens uitwisselt volgens de GS1-standaard.

T2S Data Analist Stefanie Polfliet schreef een blog over ‘GS1 code management – Hoe pak je dat aan?‘ en het belang van datakwaliteit.

“Als master data in de organisatie toch niet helemaal in orde is en daardoor het toekennen en beheer van de GS1 codes voor problemen zorgt, breng dan eerst de gegevens op orde met de GS1 standaard als uitgangspunt.”

“Vergelijk het met een administratie thuis; alle belangrijke documenten worden bewaard zoals het zou moeten, echter het is allemaal op een grote stapel beland die alleen nog ‘even’ opgeruimd moet worden. Hoe sneller die stapel opgeruimd is, hoe beter: de stapel wordt namelijk alleen maar groter en zo gaat het ook met master data. Hoe langer er gewacht wordt voordat het op orde gebracht wordt, hoe lastiger dit wordt.”

Datakwaliteit artikelgegevens

Datakwaliteit Monitor

De T2S Datakwaliteit Monitor helpt u bij het oplossen van problemen met de gegevenskwaliteit. Het biedt dat soort inzicht dat het mogelijk maakt om de data kwaliteit te meten, verbeteren en te onderhouden.

Begin vandaag nog met het online Datakwaliteit Dashboard om zelf te zien hoe het u kan helpen.

T2S-Datakwaliteit Monitor

Wilt u de kwaliteit van uw data structureel verbeteren?

Type 2 Solutions heeft veel ervaring met de optimalisatie van bedrijfsgegevens en biedt de tool om data te monitoren en te optimaliseren: de Datakwaliteit Monitor.

5 stappen plan

Wij werken volgens een bewezen aanpak. Een datakwaliteit project start met een datakwaliteit analyse scan van 5 werkdagen met als deliverable een rapport en inzicht in de kwaliteit van gegevens in de Datakwaliteit Monitor.

Ontdek onze aanpak en start vandaag nog met de datakwaliteit scan!

Aan de slag met datakwaliteit?

Laat uw contactgegevens achter en een van onze data specialisten neemt binnen 1 werkdag contact met u op.