Vendor portal

Werk samen met uw leveranciers

Vendor Portal

Productlabel leveranciers portal

Wilt u dat uw leveranciers uw artikelen en de verpakkingen voorzien van het door uw gewenste barcode label?

Productlabel is een gebruiksvriendelijke online portal en overal ter wereld toegankelijk (https). U kunt uw leveranciers toegang geven tot een gepersonaliseerde en beveiligde Productlabel omgeving.

Altijd het juiste barcode label

Uw leveranciers of producenten genereren de door uw gedefinieerde barcode labels en bevestigen deze op de artikelen en verpakkingen. Uw goederen zijn te traceren in de keten en uw goederenontvangst proces verloopt efficient en snel.

Beveiligde web omgeving

Het voordeel hiervan is dat u hiermee ook het labelen van uw goederen door uw externe vestigingen of toeleveranciers kan faciliteren en borgen.

Bij het genereren van de labels zorgt Productlabel ervoor dat de labels de juiste variabele informatie krijgen. Zoals artikelnummers, aantallen of gewichten, houdbaarheidsdata en partij/batch.

Uitbreidbaar met SSCC labels en EDI

Wilt u dat uw leveranciers uw pallets voorzien van door uw gewenste SSCC labels in combinatie met het sturen van het DESADV bericht via EDI? De Productlabel portal is uitbreidbaar met de Palletlabel module en het EDI platform.

Syngenta stroomlijnt inkomend proces

De logistiek van zaden is complex. Reden voor Syngenta om over te gaan op product labeling om meer grip te krijgen op het inbound proces.

Een barcode is daarbij cruciaal om de goederenontvangst te stroomlijnen en continu inzicht te hebben in de voorraad.

Overal ter wereld loggen leveranciers in op de Syngenta Productlabel portal en genereren op basis van SAP-data de juiste barcode labels.

Syngenta Vendor Productlabel Portal

“Productlabel van Type 2 Solutions brengt eenvoud in onze logistiek operatie. Onze vendoren kunnen wereldwijd gebruik maken van de Productlabel SaaS applicatie. Op basis van SAP data genereren zij de juiste productlabels met een barcode, zodat elke levering scanbaar is en geverifieerd kan worden met ons SAP systeem”, vertelt Piet Zweed, Proces Specialist bij Syngenta.

Van twee weken naar twee dagen

“Ondanks de complexiteit van het project bleek de businesscase simpel rond te rekenen. De snelheid van het binnenkomende proces kon namelijk van twee weken naar twee dagen worden teruggebracht. En daarbij nam de foutkans door verwisseling af tot vrijwel nihil.”

Eichholtz Supplier Portal

Uniforme shipping mark labels

Eichholtz is een van ’s werelds meest toonaangevende lifestyle bedrijven op het gebied van interieurdesign en sfeer en viert dit jaar haar 30-jarig bestaan.

Dennis Hendriks, Operations Directeur bij Eichholtz, vertelt waarom zij kozen voor de Productlabel vendor portal.

“Vanuit ERP kun je standaard documenten maken, wij hebben echter wel specifieke wensen als het gaat om de labels die op de doos komen. Dat zijn consumentenverpakkingen. Dan loop je bij ERP tegen grenzen aan. In de communicatie met de leveranciers willen we voorkomen dat dit via e-mail gaat. We willen dat dit op een gestructureerde manier gaat.”

Productlabel portal

“Met de Productlabel portal van Type 2 Solutions kunnen alle 120 leveranciers wereldwijd op een gebruiksvriendelijke en veilige wijze de product barcode labels en de shipping mark verzend labels afdrukken. Voor Eichholtz en straks ook voor de nieuwe in samenwerking met Philipp Plein ontwikkelde Philipp Plein home collection.”

Interview met Dennis Hendriks, Operations Directeur, over de Eichholtz supplier portal.

Online samenwerken met uw leveranciers?

Vertel ons meer over uw organisatie en uw wensen. Als u uw contactgegevens achterlaat nemen wij snel contact met u op.


    Veelgestelde vragen over vendor portal

    Vendor Portals of Supplier Portals zijn online software platformen die u in staat stellen om te verbinden en samen te werken met uw leveranciers.

    Een leveranciers portal is een beveiligde Software-as-a-Service oplossing dat organisaties in staat stelt om op een beheersbare manier samen te werken met leveranciers.

    Bekijk uw huidige logistieke proces en ga in gesprek met uw leveranciers. Bedenk goed wat uw wilt en wat u niet wilt. Bepaal de scope van het project. Vraag een demo van de beschikbare vendor portals aan en ontdek vergelijkbare business cases. Op basis hiervan kiest u de best passende oplossing.