Datakwaliteit Monitor

Optimaliseer, monitor en beheer uw datakwaliteit

Datakwaliteit geeft u strategisch voordeel

Volledige, juiste, geschikte én actuele gegevens zijn van onschatbare waarde voor een gestroomlijnde operatie. Het optimaliseren en op peil houden van de datakwaliteit vereist een goed plan en discipline.

Ad hoc verbeter acties werken alleen op korte termijn en leiden tot het jojo-effect op lange termijn. Type 2 Solutions heeft veel ervaring met de optimalisatie van bedrijfsgegevens en biedt u de tool om data te monitoren en te optimaliseren: de Datakwaliteit Monitor.

De snelle en eenvoudige tool die de kwaliteit van uw gegevens volgt, meet en u helpt met gericht actie te ondernemen. U krijgt de gemoedsrust die gepaard gaat met controle.

  • Bewaak de datakwaliteit van nieuw ingevoerde data
  • In een overzicht alle uitzonderingen direct in beeld
  • Inzicht in uw datakwaliteit over tijd inclusief rapportages
  • Organiseer uw gegevens per onderwerp - data domein - voor gebruiksvriendelijkheid
  • Vervelende Excel lijsten zijn verleden tijd - Optimaliseer uw data gericht

Real-time inzicht in datakwaliteit

De Datakwaliteit Monitor geeft u duidelijkheid. Het stelt u in staat om exact de kwaliteit van uw gegevens te meten. Zeg vaarwel tegen vage schattingen en giswerk. Vanaf nu kunt u in gericht handelen en de datakwaliteit optimaliseren, monitoren en waarborgen. De video geeft u een overzicht van hoe de data kwaliteit monitor werkt.

De duidelijkheid is er niet alleen voor een week of een maand; het gebruik van het datakwaliteit dashboard leidt tot voortdurende verbetering van uw gegevens. Na verloop van tijd blijven de feiten oplopen en krijgt u steeds meer inzicht.

Met dit inzicht kunt u gericht acties ondernemen om de data kwaliteit te optimaliseren en op orde te houden. Het waarborgen van de datakwaliteit biedt u strategisch voordeel.

Strategisch voordeel met data kwaliteit

Het is niet eenvoudig om een prijskaartje te hangen aan ‘slecht’ onderhoud. Dit wordt volgens Jack de Hamer, data specialist bij T2S,  sterk beïnvloed door de gevolgen ervan. “De kosten kunnen variëren van enkele euro’s per klant als post retour komt tot duizenden of honderdduizenden euro’s schade ten gevolge van onjuiste gegevens op een factuur, douanedocument of etiket.”

Toch zouden bedrijven zich volgens hem niet moeten focussen op een concreet bedrag. “Ik denk dat het beter is als bedrijven hun datakwaliteit willen waarborgen om een strategisch voordeel te behalen met het oog op het behouden van klanten of het binnenhalen van nieuwe afnemers.”

Lees verder in het artikel geschreven door Jack de Hamer over ‘Datakwaliteit geeft bedrijven strategisch voordeel‘.

Start vandaag nog: in 5 stappen grip op uw datakwaliteit

Over het beheren van datakwaliteit bestaat onder bedrijven behoorlijk wat onduidelijkheid, laat staan dat helder is hoe een onderneming het optimaliseren van datakwaliteit het beste kan aanpakken.

Als datamanagement specialist definieerden wij een vijftal eenvoudige stappen die praktische hulp bieden bij het optimaliseren van datakwaliteit. Met behulp van triviale voorbeelden proberen wij bovendien het nogal abstracte begrip data helder uit te leggen.

Ook leggen we uit dat het bijna onmogelijk is om handmatig de kwaliteit van de grote hoeveelheden gegevens op een frequente basis te controleren. U heeft voor de automatische controle software nodig die de door u gedefinieerde regels uit kan voeren op de gegevens.

Wilt u de kwaliteit van uw data verbeteren?

Type 2 Solutions heeft veel ervaring met de optimalisatie van bedrijfsgegevens en biedt de tool om data te monitoren en te optimaliseren: de Datakwaliteit Monitor.

5 stappen plan

Wij werken volgens een bewezen aanpak. Een datakwaliteit project start met een datakwaliteit analyse scan van 5 werkdagen met als deliverable een rapport en inzicht in de kwaliteit van gegevens in de Datakwaliteit Monitor.

Ontdek onze aanpak en start vandaag nog met de datakwaliteit scan!

Start met de datakwaliteit scan en probeer de Datakwaliteit Monitor uit!

Ontdek wat de Datakwaliteit monitor voor uw organisatie kan betekenen. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.