Uitwisselen van Artikeldata met B2B Klanten

Binding met klanten versterken

Een succesvol artikeldata-uitwisselingsproject volgde bij NedZink op een ERP-implementatie. Dit initiatief helpt de zinkproducent met hoofdvestiging in Budel Dorplein om de binding met klanten te versterken. Het op verzoek van klanten, zoals bouwmarkten, geautomatiseerd aanleveren van de juiste artikeldata is door het project een fluitje van een cent, maar hieraan gingen wel enkele belangrijke processtappen vooraf.

Type 2 Solutions hielp NedZink met de begeleiding en de succesvolle implementatie. “Onze grootste handelsklanten in Duitsland waren de sturende krachten achter de projecten. We hebben direct doorgepakt en zijn de concurrentie nu enkele stappen voor”, aldus Roel Frissen, manager Operations.

 
“ Type 2 Solutions is onmisbaar voor het bundelen van alle klantwensen op één platform. Elke klant wil in de voor hem relevante frequentie in zijn eigen format de stamdata aangeleverd krijgen. Iedereen werkt volgens ‘de standaard’, maar in de praktijk blijkt deze standaard toch altijd net weer klantspecifieke aanpassingen nodig te hebben. ”
Roel Frissen Manager Operations bij NedZink

Gestructureerd Master Data Management

Het automatiseren van de data-uitwisseling tussen NedZink en haar Duitse B2B-partners vereiste een gestructureerde aanpak. “Het framework bestaande uit het Type 2 Solutions Migratie Platform en het Data Quality Dashboard bleek voor ons het ideale hulpmiddel voor het volledig op orde hebben van al onze artikelgegevens.”

Het datamigratie – en integratie platform ondersteunt NedZink bij het valideren en aanbieden van de artikeldata in het door de klant gewenste format. Het helpt ook bij het voeden van de data in het spinnenweb aan toeleveranciers en afnemers waarin NedZink zich bevindt. De hoeveelheid artikeldata telt snel op in een keten met diverse leveranciers. Frissen benadrukt het belang van zowel de correcte data als deze op één plaats beschikbaar hebben.

Project Details

  • NedZink is dankzij datamanagement project klaar voor snelle en juiste uitwisseling van artikeldata met B2B-klanten
  • Datamigratie- en integratie platform zorgt voor distributie van artikel master data
  • De klanten van NedZink ontvangen de artikelgegevens in het formaat zoals zij dat willen
  • Het datakwaliteit dashboard zorgt voor centraal en beheersbaar master data management binnen NedZink

Waarborgen van Datakwaliteit

“Elk veld van onze artikeldata dient gevuld te zijn en iedereen moet naar dezelfde informatie kijken. Dat geldt voor zowel onze binnendienst medewerkers als de accountmanagers. Is er contact met een klant, dan willen we dat ze dezelfde boodschap doorgeven. De klant moet immers ook iets met onze info. En door het uitwisselen van informatie te automatiseren neemt het belang van de juiste data alleen maar verder toe. We willen voorkomen dat we heen en weer moeten bellen om data te corrigeren. Met de Datakwaliteit Monitor waarborgen we dit, het zorgt voor een continue monitoring van en inzicht in de datakwaliteit.”

Sneller inspelen op klantbehoeften

De wens om sneller in te kunnen spelen op klantbehoeften betekende voor NedZink een behoorlijke verandering in de manier van werken. Een positieve verandering wel te verstaan, want waar het wijzigen van grote artikelgroepen eerder gepland diende te worden, gebeurt dit nu volgens Frissen tussen de bedrijven door. “Type 2 Solutions heeft ons de flexibiliteit gegeven om dit soort projecten op elk gewenst moment door te voeren.”

Positief Verrast

“We zijn absoluut positief verrast door de aanpak en kennis vanuit Type 2 Solutions. Waar IT-projecten vaak moeizaam verlopen, ging  het data management traject erg soepel. Het framework draaide snel en geeft ons de ondersteuning en de mogelijkheid om op elk gewenst moment te analyseren.

Het komt nu in het beheren en onderhouden van de data volgens de manager Operations nog slechts aan op het bewaren van de discipline. “Dus kom maar op met de klantwensen en uitwisseling van digitale data, we zijn er klaar voor!”

Datamigratie- en Integratie Platform

Een gecontroleerde en succesvolle datamigratie/integratie? Gebruik het T2S data platform om gegevens van uw ERP-systeem naar uw klanten te distribueren. Ons bewezen platform voor het transporteren, valideren en transformeren van gegevens. Welke eisen uw klanten ook stellen, T2S zorgt ervoor dat ze uw gegevens ontvangen naar tevredenheid. Hoe het werkt?

Data Kwaliteit Monitor

Gegevens zijn een cruciale factor en hoogwaardige gegevens zullen uw dagelijkse activiteiten optimaliseren. T2S biedt u de tool voor accurate en consistente data: de Data Kwaliteit Monitor. De snelle en eenvoudige tool die de kwaliteit van uw gegevens volgt en u helpt de kwaliteit van gegevens gericht te optimaliseren.

    Vraag brochure aan

    Wilt u een van de klanten case(s) als PDF brochure ontvangen? Vul uw gegevens in, selecteer de case(s) en wij sturen u binnen een werkdag de brochure(s) toe. Bedankt!