EDI Connector

Slimme EDI adapter

EDI Connector

EDI implementatie lastig? Lukt het maar niet om vanuit uw systeem EDI-berichten te genereren? Wij hebben voor u de oplossing: de EDI Connector.

Welk systeem u ook heeft, de EDI-connector communiceert ermee en zorgt ervoor dat uw handelspartners tevreden zijn. Wij hebben ervaring met diverse systemen en platformen zoals KING Software, AFAS, Exact, Dynamics 365, SAP en vele anderen.

Slimme EDI adapter

De EDI-connector kunt u zien als een slimme adapter die ervoor zorgt dat u vanuit uw IT-systeem probleemloos kan communiceren met uw klanten via EDI. Zonder dat u zelf een EDI-connectie tot stand hoeft te brengen met uw handelspartners.

U plaatst simpelweg een bestand vanuit uw systeem op een server en wij zorgen met ons EDI-platform voor de rest. Eenvoudiger kan niet.

Hoe werkt het?

U communiceert via de EDI-connector met het EDI-platform van Type 2 Solutions. Op het platform mappen, transformeren en routeren wij voor u de gegevens uit uw systeem naar de verschillende handelspartners volgens de gestelde eisen.

EDI in 3 stappen

 1. U biedt een bestand aan, bijvoorbeeld een factuur of pakbon, vanuit uw systeem. Dit bestand kan in allerlei formaten zijn zoals xml, txt of csv.
 2. De EDI-connector verwerkt het bestand en stuurt dit door naar het EDI-platform.
 3. Het EDI-platform transformeert de bestanden naar het juiste EDI-formaat en verstuurt het naar uw klanten. Voorbeelden hiervan zijn het DESADV bericht (elektronische pakbon) en het INVOIC bericht (elektronische factuur).

Simpel, snel en veilig.

Andersom werkt het precies zo. De connector haalt het EDI-bericht, bijvoorbeeld een order, op van het EDI-platform en zet het EDI-bestand neer op de server in het formaat dat u wilt zodat het direct verwerkt kan worden in uw systemen.

Installatie EDI Connector

De EDI-connector kan geïnstalleerd worden op een recente Windows computer of server met toegang tot het internet.

Implementatie

De kosten voor de EDI-implementatie zijn opgebouwd uit een eenmalig bedrag voor de installatie en configuratie van de EDI-connector en een bedrag voor het mappen, transformeren, testen en routeren van de berichten via het EDI-platform naar uw handelspartners.

Na de implementatie betaalt u een vaste fee voor de EDI-gateways; de benodigde kanalen voor het inkomende en uitgaande berichtenverkeer. Voor het berichtenverkeer betaalt u een variabel bedrag afhankelijk van het aantal EDI-berichten. Dit bedrag is inclusief beheer, monitoring, incident management en service & support.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Uw voordeel

Het voordeel voor u is dat u geen EDI-communicatie met uw klant(en) tot stand hoeft te brengen. De EDI-connector neemt dit volledig voor u uit handen. Het integratie traject wordt daarmee veel eenvoudiger en EDI met uw klanten is snel op te zetten. U heeft een gestandaardiseerde manier om te communiceren. Zowel vóór inkomende als uitgaande EDI-berichten.

Kortom, u kunt snel aan de slag, werkt efficiënt en stelt uw klanten tevreden.

 • Slimme EDI adapter
 • Probleemloos communiceren via EDI met uw klanten
 • U hoeft zelf geen EDI-connectie tot stand te brengen
 • De EDI-connector neemt dit voor u uit handen
 • U kunt snel, veilig en eenvoudig EDI opzetten met uw klanten

  Aanvraagformulier EDI

  Vul het aanvraagformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.  Judith de Witte T2S