Datamigratie Platform

Migreer en integreer uw gegevens

Een gecontroleerde en succesvolle datamigratie?

Gebruik het T2S datamigratie platform om gegevens naar uw nieuwe informatiesysteem te transporteren en om data te integreren. Het bewezen platform voor het gecontroleerd converteren en valideren van gegevens.

Of het nu SAP, MS Business Central, Exact of een ander IT-systeem betreft, T2S connect met uw huidige systeem, verhuist de gegevens naar uw nieuwe IT-systeem en checkt de kwaliteit. 

Het datamigratie platform zorgt ervoor dat het datamigratie proces herhaalbaar wordt en de resultaten voorspelbaar. Het verkort de duur van het project en voorkomt onverwachte vertragingen.

Laat ons helpen om uw data management project tot een succes te maken. Lees meer over het datamigratie proces en de functionaliteiten van het data migratie platform.

 • Maakt verbinding met alle systemen, zoals SAP, Microsoft Dynamics, Oracle, Mainframe, …
 • Bewezen platform voor ontsluiten, transformeren, valideren en testen van gegevens.
 • Inclusief rapportage over de datakwaliteit en de hoeveelheid uitval.
 • Zorgt ervoor dat het datamigratie proces herhaalbaar wordt en de resultaten voorspelbaar.
 • Verkort de duur van het project en voorkomt onverwachte vertragingen.

Migratie Platform

Het Migratie Platform is een software platform dat data uit verschillende heterogene IT systemen of bestanden kan ontsluiten, transformeren en valideren naar een formaat dat, eventueel bi-directioneel, verwerkt kan worden door een ander IT systeem.

Datamigratie en data integratie

Dit ontvangende IT systeem kan een reeds bestaand systeem zijn maar ook een nieuw systeem dat het oude systeem, op termijn, vervangt. In het eerste geval spreken we van data integratie of koppeling in het laatste geval van data migratie of conversie.

Daarnaast kan het platform gekoppeld worden aan externe referentie bestanden voor datakwaliteit controles en data cleansing.

Transformatie van uw bedrijfsdata

De output die gegenereerd wordt door het migratie platform wordt bepaald door het ontvangende systeem en kan aangeleverd worden in elk gewenst (gestructureerd) formaat. De standaard output die het platform levert is gestructureerd conform de XML standaard van het World Wide Web Consortium (W3C). Deze representatie van data is zowel machineleesbaar als leesbaar voor de mens.

Video over Datamigratie: ‘Hoe ziet het datamigratie proces eruit?’.

Datamigratie proces in 3 stappen

1. Extraheren van relevante data

Uw oude systeem bevat veel gegevens. Een deel ervan is relevant voor uw nieuwe oplossing, maar een deel ervan niet. Er is ervaring en expertise voor nodig om te weten wat belangrijk is en hoe de juiste gegevens uit het oude systeem kunnen worden gehaald. Mensen die weten waar ze moeten zoeken, onze data specialisten doen dit snel en effectief, terwijl u door kan gaan met uw werkzaamheden.

Het Migratie Platform kan data uit verschillende heterogene IT systemen of bestanden ontsluiten, transformeren en valideren naar een formaat dat, eventueel bi-directioneel, verwerkt kan worden door een ander IT systeem.

Externe referentie bronnen kunnen gekoppeld worden aan het platform voor datakwaliteit controles en data cleansing.

2. Transformeren van de data

Uw nieuwe oplossing heeft vaak een andere logica dan het oude systeem. De nieuwe gegevensstructuur is mogelijk niet gereed om gebruik te maken van de historische gegevens. De T2S data specialisten zorgen ervoor dat de gegevens worden getransformeerd en passen in de nieuwe oplossing.

De output die het migratie platform genereert kan na aanmaak volledig onafhankelijk van het ontvangende systeem gevalideerd worden op juistheid en consistentie. Deze validatie gebeurt door gebruik te maken van XSD schema’s. Dit schema is een contract waaraan data moeten voldoen die aangeleverd worden vanuit het platform.

Alle geïdentificeerde fouten worden weergeven in de Datakwaliteit Monitor. Zodra we de fouten in uw gegevens hebben opgelost, zijn we klaar voor het datatransport.

3. Valideren en laden van de data

Het datamigratie platform fungeert als een ‘hub’ voor een naadloos gegevenstransport tussen uw oude en nieuwe oplossingen. Onze aanpak garandeert nauwkeurige, consistente en volledige gegevens.

Voordat de gegevens worden ingeladen vinden er uitgebreide validaties van de gegevens plaats. Pas na diverse proef datamigraties en nadat de stuurgroep de migratie heeft goedgekeurd op basis van de vooraf afgesproken acceptatie criteria vindt de finale datamigratie plaats.

Betrouwbaar resultaat

Een datamigratie of koppeling is een iteratief proces. Dit komt omdat de criteria voor de data migratie op voorhand niet altijd even eenvoudig te bepalen zijn en gedurende het project meermaals kunnen wijzigen. Om in te kunnen spelen op deze constant veranderende behoefte werkt het platform met onafhankelijk aan te roepen migratiemodules en met profielen. Ieder profiel verwijst naar een unieke combinatie van migratiemodules.

Dit heeft als voordeel dat een groot aantal migratiemodules in één keer bevroren kunnen worden in een profiel. Dit vereenvoudigt het beheer en vermindert de kans op fouten. Ook kunnen verschillende versies van de output voor verschillende omgevingen, bijvoorbeeld test en productie, parallel gegenereerd worden.

Het Migratie Platform zorgt ervoor dat het datamigratie proces herhaalbaar wordt en de resultaten voorspelbaar. Het verkort de duur van het project en voorkomt onverwachte vertragingen.

Connectiviteit met uw systemen

De belangrijkste input voor het T2S Migratie Platform zijn gegevens van bestaande IT-systemen. Die gegevens bevinden zich vaak in de database van een relationeel database beheer systeem (RDBMS). Het data platform wordt dan ook altijd geleverd met standaard connectiviteit op de meest voorkomende RDBMS-systemen.

Wij hebben ervaring met systemen zoals Oracle, DB2, SQL Server, Informix, Sybase, MySQL en PostgreSQL. Het migratie en integratie platform kan echter elk gestructureerd bestandsformaat aan als invoer van gegevens. Op de datamigratie pagina kunt u een overzicht vinden van IT-systemen en softwarepakketten waar T2S ervaring mee heeft.

Externe bronnen

Voor validatie en het verrijken van gegevens kunnen ook externe referentie bronnen op het platform aangesloten worden.

Denk bijvoorbeeld aan een API om de kredietwaardigheid van debiteuren op te vragen, de geldigheid van een BTW-nummer te verifiëren, een kamer van koophandel nummer op te vragen of artikelgegevens uit een datapool zoals de GS1 Data Source, GDSN.

Data migration

Wat zeggen onze klanten

Lees meer over de datamigratie bij Eichholtz, de KB, Nationale Bibliotheek en DELTA Fiber. Klik op een van de afbeeldingen en ontdek wat deze klanten over de samenwerking met Type 2 Solutions vertellen.

Staat u voor een datamigratie?

Wilt u meer weten over onze aanpak, het datamigratie platform en wat wij voor u kunnen betekenen? Een van onze data specialisten vertelt u graag meer. Laat uw gegevens achter wij nemen snel contact met u op.


  Ontmoet onze data specialisten

  De data specialisten van T2S hebben ruime ervaring met data migraties in diverse sectoren, zoals de financiële sector, de overheid, energie & multimedia, bouw, zorg, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Klik op een van de foto’s op meer te lezen over hun ervaring en expertise.

  Veelgestelde vragen over datamigratie

  Zodra het projectteam voor de implementatie gevormd wordt door de programma manager. Stel een projectleider aan die verantwoordelijk is voor de datamigratie. De projectleider stelt het datamigratie plan op.

  In het datamigratie plan staan onder meer beschreven: de datamigratie strategie, het plan van aanpak, een risicoanalyse, het datamigratie proces, het controle framework, het datakwaliteit optimalisatie proces, de planning en de benodigde resources en tools.

  Het opstellen van een data migratie plan duurt gemiddeld 10 werkdagen. Hierbij wordt een vooronderzoek van de datamigratie verricht waarbij gekeken wordt naar het bron- en doelsysteem. U begint altijd bij het doelsysteem. Binnen het doelsysteem identificeert u de gegevensverzamelingen (bedrijfsobjecten) die binnen de scope zijn van de datamigratie. Een voorbeeld van een gegevensverzameling zijn klanten of relaties, contracten en prijzen.

  Het doelsysteem bepaalt de vorm en inhoud van de datamigratie. Om hier een voorbeeld van te noemen, in het nieuwe systeem configureert u de definitie van een zakelijke en particuliere klant. Voorheen, in het huidige systeem, is een zakelijke klant een bedrijf. In het nieuwe systeem zegt u, een zakelijke klant is een entiteit die bij mij zakelijke producten afneemt. In dat geval verandert u dus de definitie en heeft dat gevolgen voor hoe u de data migreert.

  Waarom start u met een vooronderzoek met als deliverable een datamigratie plan? Het antwoord hierop is heel simpel. Omdat u wilt weten, zoals iedere organisatie, wat gaat het mij kosten, wie heb ik ervoor nodig, hoelang gaat het duren en wat zijn de risico’s?

  Voor het uitvoeren van een datamigratie plan kiest u voor een specialist. Iemand die uitgebreide ervaring heeft met datamigraties en een uitstekende kennis van data-analyse en database platformen heeft.

  Het migreren van data is een specialisme waarbij de kwaliteit van data van cruciaal belang is. Zorg voor de juiste mensen en een (controle) framework. Less is more! Één specialist kan met de juiste tools meer en beter resultaat bereiken dan vijf generalisten.