GDSN Mapping Service Healthcare

Alle gegevens aanwezig om te kunnen voldoen aan het LIR

GS1 Data Source Healthcare Mapping Service

De T2S GDSN Mapping Service vertaalt automatisch de artikelgegevens uit GS1 Data Source Healthcare (GDSN) naar de verplichte gegevens voor het Landelijk Implantaten Register (LIR) en andere veel gebruikte velden in de Gezondheidszorg (ECHO-model). Deze gegevens kunt u als zorginstelling vervolgens in het door uw gewenste formaat ontvangen zodat u deze eenvoudig kan verwerken in het EPD of ERP-systeem.

De GDSN Mapping Service maakt gebruik van ons bewezen Data Migratie Platform voor gecontroleerde data uitwisseling. De artikelgegevens kunt u in elk gewenst formaat ontvangen. Verrijkingen en vergelijkingen met uw huidige artikelbestand kunnen door ons voor u uitgevoerd worden. De service kan automatisch de Snomed CT-code ophalen die bij een product hoort en relevant is voor het LIR.

Ons doel is dat u de gegevens ontvangt zoals u dat wenst en dat u deze zo gemakkelijk en eenvoudig mogelijk kan verwerken in uw EPD- of ERP-systeem. 

  • GS1 gecertificeerde oplossing
  • Transformeert automatisch de GDSN (GS1 Data Source) data naar de voor u relevante gegevens
  • Inclusief de GMDN code van een product en de Snomed CT code nodig voor het Landelijk Implantaten Register (LIR)
  • Fit for purpose - in ieder gewenst formaat zoals u dat wenst
  • U kunt de artikelgegevens eenvoudig verwerken in uw ERP- of EPD-systeem

Gecertificeerd door GS1

Wij zijn trots om u te kunnen melden dat de T2S GDSN Mapping Service officieel is gecertificeerd door GS1 Nederland.

Type 2 Solutions is een GS1 Implementatie Partner sinds 2011. Wij ondersteunen organisaties wereldwijd bij het implementeren van de GS1 standaard met advies en software.

Certificering GS1 GDSN T2S

Hoe werkt de Mapping Service?

1. Registratie

U meldt zich aan bij GS1 Data Source Healthcare (GDSN) en neemt een abonnement op de T2S GDSN Mapping Service.

2. Geautomatiseerde Service

Op basis van uw Global Location Number (GLN) vraagt T2S de gegevens van uw leveranciers op via GS1 Data Source Healthcare (GDSN).

3. Fit for Purpose – zoals u dat wenst

De T2S GDSN Mapping Service transformeert automatisch de gegevens uit GDSN naar een bestand in het gewenste formaat met de voor de u relevante artikelgegevens.

4. Eenvoudig artikelgegevens verwerken

U kan nu eenvoudig dit bestand verwerken in het EPD of ERP-systeem. Alle data is beschikbaar om te kunnen voldoen aan het LIR.

GDSN Mapping Service T2S GS1

Fit for Purpose – zoals u dat wenst

Met de T2S GDSN Mapping Service kan iedere zorginstelling de voor hen verplichte en relevante gegevens in ieder gewenst formaat ontvangen. De opbouw van de T2S Mapping Service zorgt ervoor dat deze gegevens betrouwbaar en volledig zijn. Met als resultaat dat de artikeldata correct is, eenvoudig verwerkt kan worden in het EPD of ERP-systeem en alle gegevens aanwezig zijn om te kunnen voldoen aan het LIR.

Meer weten?

Bel +31 (0) 180 545151 of e-mail info@t2s.nl.

GDSN Mapping Service T2S

Praktische service voor koppeling met GS1 Data Source Healthcare

Dijklander Ziekenhuis en de GDSN Mapping Service

Door de koppeling met GS1 Data Source Healthcare (GDSN) te maken kreeg het Dijklander Ziekenhuis direct toegang tot de data van het totale assortiment van de leveranciers met honderdduizenden artikelen. Diederik Rood, senior adviseur en projectleider voor het LIR bij het Dijklander Ziekenhuis, vertelt: “Terwijl we in de OK hooguit 5000 implantaten op voorraad hebben. Al die data leverde weer nieuwe vragen op. Welke artikelen gebruiken we wel en welke niet? Sommige datavelden waren leeg, maar waarom? Omdat de leverancier die niet heeft vrijgegeven of niet heeft ingevoerd? Of omdat de koppeling niet goed tot stand is gebracht? Of hebben wij als Dijklander Ziekenhuis onze data foutief in de systemen staan? Het zoeken naar antwoorden op deze vragen kostte ons veel tijd”.

Samen met data specialist Type 2 Solutions heeft Dijklander een praktische oplossing ontwikkeld. Dijklander maakt hiervoor gebruik van de GDSN Mapping Service van Type 2 Solutions. De data management service ontvangt op een vast moment het Dijklander artikelbestand met daarin de Global Trade Item Numbers (GTIN) en referentienummers van de 5000 artikelen die het ziekenhuis voert. “Vervolgens genereert de Type 2 Solutions mapping service automatisch een bestand met alleen de relevante datavelden van deze artikelen aangevuld met de bijbehorende SNOMED-codes. Eens per twee weken ontvangen wij een update”, aldus Rood.

Doordat de GTIN gekoppeld is aan de interne referentienummers kan het Dijklander Ziekenhuis de artikelgegevens eenvoudig verwerken in het ERP en EPD.

Lees het hele artikel op gs1.nl

Bliksemsnel artikelgegevens ontvangen!

Met de nieuw ontwikkelde T2S Implantaat Scanner applicatie ontvangt u door middel van een simpele barcode scan bliksemsnel de artikelgegevens uit GDSN, GS1 Data Source Healthcare.

De applicatie maakt gebruik van de T2S GDSN API oplossing, is eenvoudig toegankelijk gemaakt via het web en heeft een gebruikersvriendelijke interface.

Barcode scanning

Wilt u weten hoe het werkt?

Ontdek de voordelen van de service voor u. Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.


    Oplossingen voor de Gezondheidszorg

    Type 2 Solutions biedt oplossingen speciaal voor de gezondheidszorg voor barcode labeling en EDI, data migratie, integratie en het verbeteren van datakwaliteit.