Oplossingen voor de Gezondheidszorg

Voldoe aan wet- en regelgeving

Gezondheidszorg oplossingen

Wilt u voldoen aan wet- en regelgeving, de GS1 standaard en traceerbaarheid, patiënt- en medicatie veiligheid waarborgen?

Type 2 Solutions biedt oplossingen speciaal voor de gezondheidszorg voor barcode labeling en EDI, data migratie, integratie met GDSN en het verbeteren van datakwaliteit.

Lees verder om onze oplossingen te ontdekken en te zien wat onze klanten te vertellen hebben over T2S.

 • Voldoe aan wet- en regelgeving
 • Voldoe aan het LIR / MDR met de GDSN mapping service en API oplossing
 • Migreer, integreer en transformeer gegevens met het Data Migratie Platform
 • Optimaliseer gegevens met de Data Kwaliteit Monitor
 • Voorzie high risk medicatie en medische hulpmiddelen van barcode labels met Mediclabel en O2L Automation
 • GS1 goedgekeurde oplossingen

Oplossingen voor de Gezondheidszorg

Wilt u voldoen aan wet- en regelgeving, de GS1 standaard en traceerbaarheid, patiënt- en medicatie veiligheid waarborgen?

Zet een van onze label management oplossingen in voor het genereren van barcode labels voor medicatie en medische hulpmiddelen:

 • Mediclabel
  • Gebruiksvriendelijke online applicatie voor barcode labels en EDI.
 • One2Label Automation
  • Genereer razendsnel labels rechtstreeks vanuit een IT-systeem.

Zet een van onze data management oplossingen in voor het integreren van uw gegevens en voor het ontvangen van leveranciersgegevens via GDSN:

 • GDSN Mapping Service
  • Ontvang gegevens uit de GS1 Data Source Healthcare en integreer  deze in het ERP- of EPD-systeem.
 • GDSN API
  • Scan de barcode en ontvang direct binnen 1 seconde artikelgegevens uit GDSN.
 • Data Migratie Platform
  • Migreer, integreer en transformeer gegevens vanuit meerdere systemen.
 • Data Kwaliteit Monitor
  • Beheer, centraliseer en optimaliseer gegevens.

Barcode Labeling en EDI oplossingen

Genereer barcode labels en verstuur EDI berichten met de label management oplossingen Mediclabel en One2Label Automation van Type 2 Solutions.

Mediclabel voor Fabrikanten

UDI Barcode Labels

Mediclabel zorgt voor traceerbaarheid en ondersteunt in patiënt- en medicatieveiligheid. Met Mediclabel genereert u eenvoudig de barcode labels om te kunnen aan wet- en regelgeving (UDI/MDR).

Gebruiksvriendelijke online software

Mediclabel is web-based, u heeft geen speciale hard- en software nodig, implementatie gaat makkelijk en snel. U neemt een abonnement en u kunt via het web met meerdere gebruikers vanaf diverse locaties barcode labels genereren en beheren.

U kunt kiezen uit diverse barcodes, zoals GS1 128 en Datamatrix. Een Mediclabel abonnement is inclusief onbeperkt aantal gebruikers en barcode labels.

Mediclabel is uit te breiden met de Palletlabel en EDI modules voor SSCC-labels en EDI-berichten.

Ontdek Mediclabel. Bezoek de product website Mediclabel.nl en creëer direct een voorbeeld UDI label met GS1 Datamatrix!

Mediclabel voor Ziekenhuizen

High Risk Medicatie

Om de patiëntveiligheid te vergroten en te borgen heeft het Erasmus MC het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) thema ‘High Risk Medicatie’ geïmplementeerd. In het kader daarvan gebruikt het Erasmus MC Mediclabel om ieder geneesmiddel te voorzien van een speciaal ontwikkeld standaard toedienetiket met scanbare barcode.

Patiëntveiligheid

Mediclabel ondersteunt de anesthesiemedewerkers in het klaarmaken van parenteralia volgens het VMS protocol.

”Het helpt ons om er voor te zorgen dat het juiste geneesmiddel, in de juiste concentratie, op de juiste wijze wordt klaargemaakt. Het is een aanvulling op het Handboek Parenteralia in het Kwaliteitsinformatiesysteem,” vertelt Dave Gonlag, anesthesie medewerker in het Erasmus MC.

Razendsnel barcode labels printen

One2Label Automation

One2Label Automation is een on-premise applicatie die het eenvoudig maakt om vanuit bestaande IT-systemen, zoals ERP, WMS of MES, volledig automatisch labels te printen. Deze vorm van printen is snel, effectief, voorkomt gebruikersfouten en verbetert de performance.

One2Label Automation ondersteunt de meest gebruikte barcodes en de meest gebruikte supply chain standaard in de wereld, GS1.

One2Label Automation is een geweldige keuze als u zoekt naar een label oplossing die eenvoudig te integreren is in uw bestaande proces.

Gratis proefversie

Probeer One2Label Automation uit en ontdek de mogelijkheden.

Klant verhalen

Wilt u weten over wat onze klanten vertellen over onze oplossingen? Klik op een van de cases en lees wat zij te zeggen hebben over de samenwerking met T2S.

Data Management oplossingen

Wilt u artikelgegevens van uw leveranciers via GDSN ontvangen en deze gegevens integreren in uw IT-systemen?

Verwerk eenvoudig de gegevens uit de GS1 Data Source Healthcare – GDSN in uw EPD of ERP-systeem met de T2S GDSN Mapping service. Of simpelweg scan de barcode op het artikel en ontvang de gegevens direct via de door ons ontwikkelde GDSN API. Online toegankelijk via de gebruiksvriendelijke Implant Scanner Applicatie.

GDSN Mapping Service

Voor klinieken en ziekenhuizen

De T2S GDSN Mapping Service vertaalt automatisch de artikelgegevens uit GS1 Data Source Healthcare  (GDSN) naar de verplichte gegevens voor het Landelijk Implantaten Register (LIR) en andere veel gebruikte velden in de Gezondheidszorg.

De GDSN Mapping Service maakt gebruik van ons bewezen Data Migratie Platform voor gecontroleerde data uitwisseling. De artikelgegevens kunt u in elk gewenst formaat ontvangen.

Artikelgegevens op orde

Deze gegevens kunt u als zorginstelling vervolgens eenvoudig verwerken in het EPD of ERP-systeem.

U bespaart tijd, werkt efficiënter en voldoet aan wet- en regelgeving.

Bovendien zorgt de opbouw van de T2S Mapping Service ervoor dat de gegevens betrouwbaar en volledig zijn. Met als resultaat dat de artikeldata verbeterd wordt in uw IT-systeem.

GDSN API oplossing

De T2S GDSN Scanner applicatie maakt gebruik van een API, die vanuit GDSN de artikelgegevens ophaalt.

Met de T2S Implantaat Scanner applicatie vraagt u door middel van een simpele barcode scan bliksemsnel de artikelgegevens op uit GDSN, GS1 Data Source Healthcare.

De applicatie is eenvoudig toegankelijk gemaakt via het web en heeft een gebruikersvriendelijke interface.

Praktische service voor koppeling met GS1 Data Source Healthcare

Dijklander ziekenhuis en de GDSN Mapping Service

Door de koppeling met GS1 Data Source Healthcare (GDSN) te maken kreeg het Dijklander ziekenhuis direct toegang tot de data van het totale assortiment van de leveranciers met honderdduizenden artikelen.

Diederik Rood, senior adviseur en projectleider voor het LIR bij het Dijklander ziekenhuis, vertelt: “Terwijl we in de OK hooguit 5000 implantaten op voorraad hebben. Al die data leverde weer nieuwe vragen op. Welke artikelen gebruiken we wel en welke niet? Sommige datavelden waren leeg, maar waarom? Omdat de leverancier die niet heeft vrijgegeven of niet heeft ingevoerd? Of omdat de koppeling niet goed tot stand is gebracht? Of hebben wij als Dijklander Ziekenhuis onze data foutief in de systemen staan? Het zoeken naar antwoorden op deze vragen kostte ons veel tijd”.

Samen met data specialist Type 2 Solutions heeft Dijklander een praktische oplossing ontwikkeld. Dijklander maakt hiervoor gebruik van de GDSN Mapping Service en de Implantaat Scanner applicatie van Type 2 Solutions. Doordat de GTIN gekoppeld is aan de interne referentienummers kan het Dijklander Ziekenhuis de artikelgegevens eenvoudig verwerken in het ERP en EPD.

GS1 gecertificeerde oplossing

Wij zijn trots u te kunnen melden dat de T2S GDSN Mapping Service officieel is gecertificeerd door GS1 Nederland.

Type 2 Solutions is een GS1 Implementatie Partner sinds 2011. Wij ondersteunen organisaties wereldwijd bij het implementeren van de GS1 standaard met advies en software.

Certificering GS1 GDSN T2S

Data Migratie en Datakwaliteit oplossingen

Gaat u over naar een nieuw IT-systeem?

Migreer en integreer uw gegevens met het T2S Data Migratie Platform en monitor & optimaliseer de kwaliteit van data met de T2S Data Kwaliteit Monitor.

Nieuw systeem implementeren?

Datamigratie

Bij de overgang naar een nieuw IT-systeem of bij het samenvoegen van bestaande systemen blijft de datamigratie vaak onderbelicht. Terwijl correcte data een randvoorwaarde is voor een succesvolle implementatie.

Type 2 Solutions is al ruim 18 jaar datamigratie specialist. Wij verhuizen voor u de data en zorgen ervoor dat de gegevens gecontroleerd worden op kwaliteit. 

Migreer uw gegevens met minimaal risico en zonder vertragingen met de data specialisten en tools van T2S.

Hoe werkt het?

Klant verhaal – Interview met John Wittekamp CTO DELTA Fiber Nederland

Monitor en optimaliseer Datakwaliteit

Data Kwaliteit Monitor

Volledige, juiste, geschikte én actuele gegevens zijn van onschatbare waarde voor een gestroomlijnde operatie. Het optimaliseren en op peil houden van de datakwaliteit vereist een goed plan en discipline.

Ad hoc verbeter acties werken alleen op korte termijn en leiden tot het jojo-effect op lange termijn. Type 2 Solutions heeft veel ervaring met de optimalisatie van bedrijfsgegevens en biedt u de tool om data te monitoren en te optimaliseren: de Datakwaliteit Monitor.

Continu inzicht

De snelle en eenvoudige tool die de kwaliteit van uw gegevens over tijd volgt, meet en u helpt met gericht actie te ondernemen. Het waarborgen van de datakwaliteit biedt u strategisch voordeel.

Wilt u meer weten of een demo van een van de label of data management oplossingen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.