Exclusief bezoek Erasmus MC 14 Maart 2023

Bedankt voor het bijwonen van het exclusieve bezoek aan Erasmus MC op dinsdag 14 maart

Het Erasmus MC werkt elke dag aan veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften. Kwaliteit in patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs staat voorop.

& op dinsdag 14 maart konden wij dat in de praktijk zien!

Kwaliteit in patiëntenzorg

Onze klanten en relaties werden in het Erasmus MC ontvangen door Erik Zwarter, Informatiemanager transmurale zorg en Dr. Nicole Hunfeld, ziekenhuisapotheker en projectleider duurzaamheid IC.

Erik vertelde ons wat er de afgelopen 20 jaar gebeurd is op het gebied van standaardisatie en barcodering in het Erasmus MC.

Nicole ging in gesprek met anesthesioloog Christian Favoccia over de medicatie dubbel check en patiëntveiligheid.

Exclusieve rondleiding

Speciaal voor ons opende het Erasmus MC deuren die normaal gesloten blijven. Zo brachten we tijdens de rondleiding een bezoek aan het OK-complex en het kloppende hart van de buizenpostcentrale.

Tijdens de rondleiding konden we zien hoe het Erasmus MC in de dagelijkse praktijk voor het bereiden en toedienen van High Risk Medicatie op de OK gebruik maakt van Mediclabel en alle locaties en assets voorziet van een unieke identificatie met Assetlabel.

Door gebruik te maken van barcodes en scanning wordt de medicatie- en patiëntveiligheid vergroot.

We sloten de dag af met een bezoek aan BlueCity, een circulaire voorbeeldstad voor een flinke dosis inspiratie en een heerlijk diner in ALOHA, low waste foodbar aan de Maas in Rotterdam.

Geweldig dat jullie erbij aanwezig waren!

Klik op de afbeelding om meer te lezen over de samenwerking tussen T2S en Erasmus MC.

Patiëntveiligheid

Erasmus MC gebruikt Mediclabel voor het uniek identificeren van High Risk Medicatie en Assetlabel voor locaties en assets volgens de GS1 standaard.

De GS1 DataMatrix wordt gescand en draagt bij aan medicatieveiligheid, traceerbaarheid en beheersbaarheid.

Erik Zwarter, Informatiemanager transmurale zorg in het Erasmus MC vertelt:

“De internationale GS1 standaard helpt het Erasmus MC in alle medische processen; van inkoop, logistiek, medische verrichtingen en nazorg van de patiënt. Zo zijn we in staat in het Erasmus MC excellente zorg te leveren en te streven naar logistieke efficiency en patiëntveiligheid te garanderen.”

Medicatieveiligheid

“We zijn met dit project gestart enerzijds omdat het VMS-thema destijds begon te spelen, anderzijds omdat we doorkregen vanuit de OK met name dat het lastig was om de dubbelcheck te doen. Dat het mensen veel tijd kost. Dat het niet heel efficiënt ging. En we wilde heel graag dat verbeteren om zo ook de medicatieveiligheid te kunnen verbeteren”,

vertelt Dr. Nicole Hunfeld, ziekenhuisapotheker in het Erasmus MC.

Bekijk de video over ‘Standaardisatie in het Erasmus MC: van high risk medicatie tot assets en locaties’.

Webinar medicatie dubbel check

Heeft u het event gemist?

Meld u dan aan voor het webinar dat wij op dinsdag 21 maart om 12.00 uur organiseren. Dan kunt u toch een gedeelte van het event alsnog ‘bijwonen’.

    Webinar Mediclabel

    Donderdag 19 oktober om 11.30 uur kunt u zien hoe Mediclabel werkt. U kunt zich hieronder inschrijven.