Besparen door foutloos te werken met barcodes

Besparen door foutloos te werken met barcodes

Interview in Primeur Magazine met Syngenta

Primeur Magazine, het onafhankelijke vakblad voor de AGF, interviewde Jos Broersen van de Kwaliteitsafdeling Seed Quality Processing Plant bij Syngenta over de Productlabel Vendor Portal.

Via de Portal kunnen de leveranciers zelfstandig barcode labels printen. Het gebruik van de barcodes zorgt voor snelheid in het goederenontvangst proces en voor vermindering van werk voor de leverancier.

Lees het interview hieronder.

Nauwkeurigheid in bedrijfsproces

Nauwkeurigheid is voor ons in de zaadwereld, heel belangrijk,” zegt Jos Broersen van de Kwaliteitsafdeling Seed Quality Processing Plant van Syngenta, dat zich onder meer richt op de veredeling en vermeerdering van zaaizaden.

De zaden worden onder andere gescreend op plantenziekten, kiem en Physical Purity waarbij onder andere wordt gekeken naar de aanwezigheid van onkruiden en plantenresten.

“De doelstelling is dat alle testen goed zijn, voordat iets wordt uitgeleverd.”

Jos geeft aan dat deze nauwkeurigheid ook terugkomt in het bedrijfsproces van Syngenta, waar het voorkomen van fouten centraal staat.

Productlabel Vendor Portal

“Wij kunnen met het blote oog niet het verschil zien tussen bijvoorbeeld een zaadje van een cherry-tomaat of een vleestomaat”, vervolgt Jos.

“Daarom is het belangrijk dat alles met een correct batch nummer wordt aangeleverd. Wij willen dat al onze wereldwijde vendoren, de batches zaad aanleveren met een door ons bepaalde barcode.”

Syngenta werkt voor het genereren van stickers met die barcodes al enige jaren met een Vendor Portal van Type 2 Solutions.

“Via de Portal krijgen leveranciers toegang tot de website en op die manier kunnen ze zelfstandig de barcodes te printen.”

Lees het hele interview in Primeur Magazine, januari 2023.

Screenshot van de Syngenta Productlabel Vendor Portal.

Syngenta Productlabel Vendor Portal

  • Het systeem functioneert in de cloud, alle leveranciers hebben, waar dan ook ter wereld, direct toegang.
  • Het portaal is gebruiksvriendelijk en vermindert de werkdruk van de leverancier.
  • Het portaal zorgt ervoor dat de etiketten voorzien zijn van de juiste informatie, zoals houdbaarheidsdata en batch nummers.
  • Het gebruik van barcodes versnelt het ontvangstproces en leidt tot minder fouten in de operatie.

Wilt u meer weten?

Laat uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.