EDI

EDI en SSCC-labels

Integratie met ieder gewenst IT-systeem

Met welk IT-systeem u ook werkt, het EDI-platform communiceert ermee en zorgt voor snel en veilig EDI berichtenverkeer met uw klanten.

Voorbeelden van communicatie mogelijkheden die wij bieden zijn API, SOAP, AS2, sFTP, X400, e-mail.

Wij hebben ervaring met IT-systemen zoals SAP, Dynamics 365 Business Central, Exact. Onze klanten zijn aangesloten op Nederlandse en buitenlandse retailers als Jumbo, AH, Intergamma, Carrefour, Coop Danmark en vele anderen.

Lukt het niet om vanuit uw systeem EDI-berichten te genereren? Dan zetten wij onze EDI Connector voor u in.

Wij zorgen voor een volledig geïntegreerde oplossing voor EDI en SSCC-labels met uw software pakket.

De voordelen van EDI via Type2Solutions

 • Geïntegreerde EDI oplossing
 • EDI en SSCC-labels
 • Voldoe aan de eisen van uw klanten en GS1
 • Voorkom fouten, bespaar tijd en geld
 • Verbeter uw dienstverlening

Onze standaard EDI-berichten

Wilt u EDI gaan gebruiken voor de Retail? Voor deze sector hebben wij een standaardoplossing ontwikkeld.

Hiermee wisselt u de veelvoorkomende EDI-berichten orders, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen uit. De elektronische pakbon combineert u met het SSCC-label.

Het SSCC label genereert u via de SSCC-label API, de SaaS applicatie Palletlabel.nl of de on-premise applicatie One2Label Automation van T2S. Samen kiezen wij de best passende oplossing.

Wij zorgen ervoor dat de EDI-berichten en het label voldoen aan de GS1 standaard en aan de eisen gesteld door uw handelspartners.

Standaard EDI oplossing voor de retail.

De voordelen op een rij

Wanneer u kiest voor een EDI koppeling bespaart u tijd en voorkomt u fouten. Informatie is preciezer, toegankelijker en komt altijd compleet aan. U levert uw klanten een betere dienstverlening.

Orders (ORDERS)

EDI-orders komen direct bij u aan. Wij leveren de orders aan in het formaat zoals u dat wilt en uw systeem kan verwerken.

Orderbevestiging (APERAK)

De orderbevestiging kan automatisch verstuurd worden aan uw handelspartner.

Pakbonnen (DESADV)

De elektronische pakbon (DESADV) wordt op basis van de gegeneerde SSCC’s aangemaakt. De SSCC is de wereldwijde unieke identificatie van de pallet en is onderdeel van het GS1 logistieke label (SSCC-label) dat u op de pallets bevestigt.

Facturen (INVOIC)

Op basis van een factuur in uw software wordt de EDI-factuur automatisch aangemaakt en verstuurd. Wij zorgen voor de mapping, transformatie en transport. Uw handelspartner ontvangt de factuur in het formaat zoals vereist.

Het standaard EDI proces inclusief het aanmaken van het SSCC-Label in beeld met het geïntegreerde EDI-platform van T2S.

Deze bedrijven gingen u voor

We hebben al vele klanten in de Levensmiddelen, AGF, Doe-het-zelf, Tuin, Dier en andere sectoren mogen aansluiten.

Benieuwd wat onze klanten vertellen over de samenwerking met ons en over hun EDI en SSCC-label oplossing?

Vragen?

Heeft u vragen over EDI, SSCC-labels en de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem gerust contact met ons op.

Wij zijn telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op het nummer +31 180 54 51 51. U kunt ook mailen naar info@t2s.nl.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat dan onderstaand uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.


  Veelgestelde vragen over EDI

  EDI staat voor Electronic Data Interchange. EDI is een technologie die in de jaren 60 is ontwikkeld voor het uitwisselen van berichten tussen informatiesystemen. Tegenwoordig is EDI een term die vaak terugkomt bij het versturen van pakbonnen, orders en facturen tussen een leverancier en de handelspartner. In de Retail is EDI een harde eis aan de leveranciers.

  EDI is ontwikkeld om computers met elkaar te laten communiceren. De ouderwetse papieren documenten zijn vervangen door EDI berichten die door een machine gelezen kunnen worden. In principe kan ieder soort bedrijfsdocument worden omgezet in een EDI bericht. Of dit nu een factuur is of een pakbon of een ander document. Met een EDI-koppeling wordt het versturen van documenten gesimplificeerd en bovendien kostenefficiënt.

  Een EDI bericht is een elektronisch bericht waarin gegevens worden uitgewisseld tussen bedrijven op een gestructureerde manier – zonder tussenkomst van mensen.

  Wanneer u via EDI wilt communiceren met uw handelspartners gebeurt dit bij voorkeur via de GS1 standaard. Een GS1 GLN nummer – Global Location Number – is dan vereist. Zowel u als uw handelspartners identificeren zichzelf aan de hand van de GLN. Met de GS1 GTIN code (EAN code) identificeert u uw producten.

  EDI-berichten in de logistieke keten zijn inkooporders [ORDERS], orderbevestigingen [ORDRSP of APERAK], pakbonnen [DESADV] en facturen [INVOIC].

  Een EDI factuur [INVOIC], is een elektronische versie van een papieren factuur die verkopers naar kopers sturen om betaling voor geleverde producten te vragen. Een elektronische factuur is een van de meest fundamentele documenten in een geautomatiseerd EDI-systeem.

  EDI berichten komen voor in verschillende bericht formaten. Sommige bericht formaten zijn specifiek voor een sector, andere zijn algemener. Naast de standaard EDI en EDIFACT berichten worden EDI berichten ook in XML of JSON formaat verzonden.

  De SSCC oftewel de Serial Shipping Container Code is een GS1 code die gebruikt wordt voor het uniek identificeren van verzendeenheden (zoals pallets). Elke eenheid kunt u met deze code wereldwijd uniek identificeren. Zo kunt u de goederen niet alleen binnen uw bedrijf maar door de gehele logistieke keten volgen en herleiden. Traceerbaarheid gegarandeerd.

  DESADV staat voor despatch advice en is de digitale versie van de pakbon. De elektronische pakbon wordt op basis van de gegeneerde SSCC’s aangemaakt. De SSCC is de wereldwijde unieke identificatie van de pallet en is onderdeel van het GS1 logistieke label (SSCC-label) dat u op de pallets bevestigt. Lees meer over DESADV.

  De voordelen van EDI zijn: snellere uitwisseling van informatie, minder kans op fouten, 24/7 beschikbaar, betere service en reductie van kosten.