Haal meer waarde uit de supply chain

Data-gedreven label management

Type 2 Solutions is door OnlineRetailer geïnterviewd over onze label management oplossingen en de GS1-standaard met dit artikel als resultaat!

Haal meer waarde uit de supply chain

Het creëren van een product-, verzend- of SSCC-label lijkt eenvoudig, maar het goed beheersbaar houden zonder een wildgroei aan labels en informatie is een ander verhaal. Een vak apart blijkt.

Type 2 Solutions is gespecialiseerd in data- en label management en is GS1 implementatie partner. Met de unieke softwareoplossingen is het creëren, beheren en centraliseren van labels kinderspel, geheel volgens de GS1 standaard en wet- en regelgeving.

GS1 standaard

T2S biedt zes software oplossingen voor label management.

“Onze oplossingen Palletlabel, Productlabel, Mediclabel en Assetlabel zijn Software-as-a-Service (SaaS) applicaties en maken gebruik van web-services,” legt Judith de Witte, Sales & Marketing Manager bij Type 2 Solutions uit.

One2Label en One2Label Automation worden geïnstalleerd op een (virtuele) server en zijn gekoppeld aan een informatiesysteem. Met alle oplossingen kunnen organisaties eenvoudig voldoen aan de GS1 standaard en toeleveranciers aan de eisen gesteld door retailers. Zo voegen we samen waarde toe aan de supply chain.”

Voldoen aan eisen van de retail

“Wij zien dat ondanks dat het GS1 SSCC-label wereldwijd de meest gebruikte standaard is, binnen de standaard de eisen van de retailers anders kunnen zijn. Bijvoorbeeld het datum formaat of dat er aanvullende klantspecifieke informatie vermeld moet worden op het label. Door een data-gedreven aanpak te kiezen kun je eenvoudig voldoen aan die klantspecifieke eisen.”

SSCC label datamatrix

Een voorbeeld van een GS1 label met SSCC (Serial Shipping Container Code) voor een pallet.

Eenvoudig en beheersbaar labelen

Een goed label voldoet aan interne eisen, standaarden en wetgeving, aldus Type 2 Solutions.

“Het is belangrijk dat labels op een gestandaardiseerde en gestructureerde manier worden gecreëerd om het enerzijds beheersbaar te houden en anderzijds een wildgroei te voorkomen. Zeker voor retail, waar in feite overal in de supply chain wordt gescand, is goed labellen en een correcte productidentificatie cruciaal. Data-gedreven label management helpt om het labellen op een zo eenvoudige en gestandaardiseerde manier te doen en toch ook snel te kunnen inspelen op veranderingen.”

Wilt u meer weten?

Maak een afspraak door een mail te sturen naar info@t2s.nl of te bellen naar +31 180 545151.

Of laat uw contactgegevens hier onder achter en wij nemen contact met u op.