Type 2 Solutions lanceert hybride labeling oplossing

Type 2 Solutions lanceert hybride oplossing voor het genereren en printen van SSCC-labels vanuit de cloud.

Deze oplossing combineert middels een API-koppeling de eenvoud van SaaS met de snelheid en flexibiliteit van een on-premise label print oplossing.

Bedrijven kunnen met deze oplossing vanuit alle vestigingen, waar ook ter wereld, barcode labels printen.

Online, snel, veilig en betrouwbaar.

SSCC labeling vanuit de cloud met API-technologie

“Bedrijven vinden het vaak complex om zelf een GS1-compliant SSCC-label of palletlabel te maken. Dit komt omdat de gegevens op het label, zoals de Serial Shipping Container Code en de barcodes aan zeer veel eisen moeten voldoen. Deze eisen kunnen ook nog eens afwijken per klant,” zegt Judith de Witte van Type 2 Solutions dat zich richt op data- en label management.

“Vaak starten ze dan met een SaaS labeling oplossing waarin het gewenste label eenvoudig handmatig gegenereerd kan worden. Maar als het volume SSCC-labels toeneemt is soms een SaaS-oplossing niet snel en flexibel genoeg.”

Als voorbeeld noemt zij een klant die vanuit drie vestigingen tegelijkertijd labels wil afdrukken op 10 industriƫle printers en dat voor meerdere klanten die ieder hun eigen label wensen en lay-out hebben. Deze klant wilde gegevens vanuit het eigen ERP-systeem verrijken met gegevens in de SaaS labeling oplossing en de labels direct afdrukken op de printer die gekoppeld is aan de locatie van de ERP-gebruiker.

Tijdswinst

Een API-koppeling kan in zo’n geval uitkomst bieden, laat Judith weten. Zij geeft aan dat deze nieuwe technologie vertraging voorkomt en fouten vermijdt omdat de API dubbele (handmatige) invoer overbodig maakt. “Via de API dien je een label verzoek in en de rest gebeurt vanzelf.”

De Palletlabel SaaS labeling oplossing verrijkt het verzoek met de unieke SSCC’s en kiest de juiste lay-out op basis van de gegevens van de ontvanger. De API geeft als antwoord op het label verzoek een verrijkt antwoord waarmee de on-premise oplossing, bijvoorbeeld One2Label Automation, het juiste label razendsnel op de juiste printer afdrukt.

Type 2 Solutions kan dit ondersteunen met verschillende type klant specifieke labels, zoals bijvoorbeeld het Coop Denemarken SSCC-label voor de AGF en het GS1-DataMatrix label voor verse producten waarin je batch/lot en houdbaarheidsinformatie kan verwerken.

Fresh-Foods-2D-Barcode-Label-Productlabel-T2S