The Grape Hub Europe en Type 2 Solutions

“Pallet labeling cruciale stap en dus is digitalisering op zijn plaats”

AGF.nl, 15 juni 2020 – The Grape Hub Europe werd in 2014 opgericht met als belangrijkste doel de Zuid-Afrikaanse druiventelers beter te vertegenwoordigen op de Europese markt. Naast de Zuid-Afrikaanse druiventelers vertegenwoordigt het bedrijf ook druiventelers uit India en Egypte en werken ze nauw samen met telers uit Chili, Peru en Spanje.

“Druiven zijn een erg gevoelig product,” vertelt Jurgen Smith van The Grape Hub, “Om deze druiven in de best mogelijke conditie in het schap te krijgen, moet je elke zending met grote zorgvuldigheid behandelen. Na de oogst wordt het fruit verpakt op locatie en gaat dan op een 18-daagse reis naar Europa. Als het aankomt bij onze loods in ’s-Gravenzande nemen we de laatste stappen voordat we het versturen naar de retailer.”

Digitale oplossing – voldoen aan de wensen van retailers

Bij de laatste stap in het magazijn in Nederland komt de GS1-standaard om de hoek kijken en de daarbij behorende uitdraai van barcodes (SSCC-labels). GS1 is een standaard voor coderingen die de retailers gebruiken in hun logistieke processen en systemen. Jurgen bedacht zich dat dit labelen sneller moest kunnen en zocht naar een digitale oplossing. Daarnaast helpt de GS1-standaard om te voldoen aan de wensen van veel retailers.

“Het labelen van de pallets is een zeer belangrijke stap,” legt Jurgen uit. “De grote DC’s gebruiken deze labels immers om hun voorraden te managen, dus dat mag niet misgaan. Op onze zoektocht naar een mogelijke oplossing voor het labelen van de pallets kwamen we terecht bij Type 2 Solutions.”

SSCC Labeling en EDI

Wilt u meer weten over de Palletlabel cloud software oplossing van Type 2 Solutions?

Op www.palletlabel.nl vindt u alle informatie over hoe u kan voldoen aan de GS1 standaard en de wensen van uw klanten met onze EDI en label management oplossing Palletlabel.

Heeft u vragen? Bel ons of WhatsApp +31 180 545151.

Bel mij terug

Wilt u meer informatie? Laat uw contactgegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.