Speciale Labels Printen

Speciale labels automatisch vanuit uw business systemen printen is vaak best complex. U heeft te maken met uiteenlopende label eisen en wensen van uw klanten, diverse wet- en regelgeving, barcodes en vreemde talen. Hoe kunt u dan aan deze eisen voldoen en het beheer én printen van label zo eenvoudig mogelijk houden?

In dit artikel gaan we in op het automatisch genereren en afdrukken van labels in vreemde talen, zoals Chinees en Hebreeuws, op industriële (in-line) Zebra printers. Onze label management specialisten beschrijven verschillende manieren om dit probleem aan te pakken en hoe One2Label Automation hiermee omgaat.

Labels afdrukken op Zebra-printers

Zebra-printers kunnen worden bediend met een eigen taal met de naam ZPL (Zebra Programming Language). ZPL is een pagina beschrijvingstaal die uitstekend geschikt is voor het afdrukken van labels, vooral als deze reeksen zoals tellers of streepjescodes bevatten. Ook wordt het geëmuleerd in printers van andere fabrikanten, waardoor het een industriestandaard is geworden.

Vreemde talen printen op een Zebra printer

Als u ooit geprobeerd heeft om Chinese karakters of andere niet-Latijnse tekens op een Zebra-printer te printen met ZPL, dan is de kans groot dat u een label vol wartaal gekregen heeft of zelfs helemaal niets.

Overigens kan het wel zo zijn dat Zebra-printers die gebruikt worden in specifieke markten (zoals Azië) vooraf geladen zijn met lettertypen die regionaal relevante tekens bevatten, zodat u wel een correct label kan printen.

Wat zijn uw mogelijkheden?

Allereerst is er altijd de mogelijkheid om een ​​lettertype te laden voor de specifieke taal die u wilt gebruiken. Met hulpmiddelen zoals de lettertype-downloader van Zebra kunt u het lettertype op de juiste manier coderen, zodat het door de printer kan worden begrepen. Bij het gebruik van meerdere talen wordt deze optie lastiger.

Lettertypen die een bredere subset van Unicode ondersteunen, zijn namelijk meestal vrij groot. Het standaardgeheugen dat op een Zebra-printer beschikbaar is, is vaak niet voldoende om ze op te slaan. Het toevoegen van geheugen aan een Zebra-printer is een optie, maar als je een grote verzameling printers hebt, wordt het snel moeilijk. Vanwege de kosten, maar ook vanwege onderhoud: printers moeten worden voor geladen met grote bestanden; ze instellen en zo nu en dan bijwerken genereert extra overhead.

Unicode biedt een uniek getal voor elk teken,
ongeacht het gebruikte platform,
ongeacht het gebruikte programma,
ongeacht de gebruikte taal.

Hoe kunt u uw overheadkosten en kosten laag houden en toch profiteren van alle talen op uw Zebra-printer?

Toen wij voor dezelfde uitdaging stonden in One2Label Automation, kwamen we met een benadering die ons in staat stelde om dynamisch gegenereerde ZPL te blijven gebruiken zonder ons zorgen te maken over de gebruikte taal.

One2Label Automation gebruikt een rendering component die de inhoud van de afdrukopdracht onderzoekt, die wordt ingediend als een vereenvoudigd XML-formaat dat we de bijnaam Silfi (Vereenvoudigde lay-out opmaak interface) geven.

Als blijkt dat die inhoud tekens bevat die niet worden ondersteund in de ingebouwde lettertypen van de Zebra-printer (laten we ze ‘exotisch’ noemen vanwege een gebrek aan een beter woord), verandert de renderer ze in een handomdraai in bitmaps.

Met behulp van bitmaps on-the-fly

Deze bitmaps worden correct gepositioneerd en verzonden als inline graphics van ZPL (^ GF-opdrachten voor de connaisseurs). De renderer kan worden ingesteld om “exotische” inhoud selectief te converteren, maar ook om alle inhoud te converteren. Op deze manier kunnen mogelijke verschillen tussen het lettertype dat wordt gebruikt om de bitmap te genereren en de ingebouwde lettertypen worden geëlimineerd.

Een voorbeeld van dynamisch samengestelde ZPL waarbij de Engelse tekst duidelijk zichtbaar is in de ZPL-code, terwijl de equivalente Chinese tekst dynamisch is geconverteerd naar een bitmap (^ GF).

Waarom niet in plaats daarvan het hele label naar een bitmap converteren?

Voor een aantal redenen. De belangrijkste is dat een witte pixel voor een bitmap hetzelfde “gewicht” heeft als een zwarte pixel. Met andere woorden, elke pixel is aanwezig in de bitmap. Misschien zijn witte pixels minder belangrijk omdat ze niet worden afgedrukt. Door inhoud selectief te converteren, kunnen we de niet-afdrukbare pixels minimaliseren om te coderen, zodat de gegevens die naar de printer worden verzonden kleiner en dus sneller zijn.

We gebruiken dezelfde instantiemethode voor het automatisch injecteren van bitmaps om te voorkomen dat pictogrammen moeten worden vooraf geladen en om streepjescodes af te drukken in symbologieën die niet native of voldoende worden ondersteund in ZPL.

Gratis proefversie One2Label Automation

Ontdek de mogelijkheden van One2Label Automation. Laat uw contactgegevens achter en vraag een gratis versie van de barcode labeling service aan.